Baloe zoekt een nieuw thuis

Baloe is een prachtig hondje, een kruising, en hij heeft wel wat weg van een keeshond. Hij is 32 cm hoog en weegt 9 kilo. Met zijn bruine lange haren en zijn zwierige pluimstaart is hij een plaatje om te zien.
Dit kleine reutje is volgens zijn paspoort 4 jaar oud, maar zijn huidige baasjes denken dat hij wat ouder is.
Baloe is in april 2021 geadopteerd, maar omdat hij niet helemaal op de goede plek zit, zijn we op zoek naar nieuwe baasjes voor hem. Waar hij nu woont, zijn nog drie honden in huis, en dat gaat niet altijd goed. Ook de omgeving waar ze wonen is te druk voor hem, er is te veel verkeer dat af en aan rijdt.
Baloe heeft zich heel goed aangepast aan het leven in een Nederlands gezin. Hij is een hond die meer op mensen gericht is dan op andere honden. Hij is van begin af aan zindelijk en ‘s nachts rustig. In huis is Baloe erg op zijn baasjes gericht. Hij wil bij ze in de buurt zijn en ligt graag aan hun voeten of liever nog naast hen op de bank. Hij houdt van aandacht en een aai. Ook met bezoek en jonge kleinkinderen gaat het goed.
Balou houdt van wandelen, het liefst in een groot losloopgebied, midden in het bos. Dan geniet hij met volle teugen. Hij kan loslopen en volgt zijn baasjes goed. Af en toe gaat hij even op onderzoek uit, maar zelden raakt hij uit zicht. Als dat een keer wel gebeurt, komt hij bij de eerste roep als een speer terug. In het bos is Baloe vooral met zichzelf en de omgeving bezig. Voor andere honden en andere mensen heeft hij dan over het algemeen weinig oog.
Wandelingen in de buurt zijn lastiger omdat hij aan de lijn angstig en blafferig op mechanische geluiden reageert. Vooral brommertjes, scootmobiels en luidruchtige fietsers maken hem bang. Omdat zijn huidige baasjes tegenover de uitgang van een middelbare school wonen is dat lastig, want daar is het de hele dag een af en aan rijden van scootertjes, waardoor het voor Baloe te onrustig is.
We zijn daarom voor Baloe op zoek naar baasjes die in een rustige omgeving wonen waar niet zo veel prikkels zijn als in de stad, waar hij nu woont. Baloe zou het heerlijk vinden om het enige hondje in huis te zijn en lekker alle aandacht voor hemzelf te hebben.

 


Baloe is geadopteerd!

Maar er zijn nog zo veel lieve puppy's en leuke honden die een goed baasje zoeken,
dus kijk a.u.b. eens naar deze snoetjes:

Honden in Nederland

Pups en jonge honden

Volwassen honden

    • Geboortedatum: 14-02-2018
    • Geslacht: reu
    • Ras: kruising
    • Schofthoogte: ± 32 cm
    • Gecastreerd: ja
    • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
      HCC (leverziekte), Parvo,
      Rabiës (hondsdolheid)
    • Chip: ja

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!