Una moet nog wennen aan haar vrijheid

Dit is Una. Dit lieve middelgrote meisje van ongeveer 2 jaar oud zat al 1,5 jaar in het asiel en stond al net zo lang op onze website. Niemand had in al die tijd interesse in haar getoond, arme meid. In mei van dit jaar brachten we een bezoek aan het asiel in Roemenië en gingen natuurlijk ook bij Una langs. Toen we haar verblijf binnen kwamen was ze zo blij ons te zien. We werden enthousiast begroet. We zagen een heel vrolijk en speels hondje en de verzorgers daar vertelden ons ook dat ze altijd zo vrolijk en blij was, en het heel goed met de andere honden kon vinden.
Begin augustus mocht ze dan eindelijk naar Nederland komen, we waren heel blij haar eindelijk bij ons te hebben. We dachten dat Una ook heel blij zou zijn uit het asiel weg te zijn, maar Una was heel erg van slag. Na een lange reis en ver weg van haar hondenvriendjes en alles wat ze kende, was ze heel bang en onzeker. Elke hond reageert anders op veranderingen. Er zijn honden die zich heel makkelijk aanpassen, maar bij de meeste honden duurt het wat langer van een paar dagen tot enkele weken voordat ze zich thuis voelen, op hun gemak zijn en zich kunnen ontspannen.  Una is een hondje dat veel tijd nodig om te wennen en vertrouwen te krijgen. We moeten het rustig opbouwen. Het doet ons verdriet haar zo bang en in de war te zien.
Ze heeft een lief en zachtaardig karakter en ondanks haar angst zal ze je nooit wat doen. Ze trekt zich enorm op aan de andere honden, ze is onderdanig en wil maar één ding, en dat is dat ze haar lief vinden. Ze geeft ze dan ook heel lief kusjes.
Naar ons ontdooid ze langzaam en soms zien we weer dat hondje dat ze kan zijn, dat blije hondje dat we in Roemenië hebben gezien. Ook al is ze bang, soms komt ze toch stoer naar ons toe en je merkt dat ze heel graag wil, maar alles nog een beetje spannend vindt. Met liefde, rust en lekkers doet ze langzaam stapjes vooruit. We zijn op de goede weg.
We zoeken voor haar lieve baasjes met veel geduld die haar begrijpen en die dit kwetsbare meisje een veilige plek voor altijd willen geven. Een soortgenoot is een must voor Una, zij trekt zich op aan andere honden en heeft een andere hond naast zich nodig om zich veilig te voelen.
Una is een hondje waar je in moet investeren, maar ze is het zo waard, als je eenmaal haar vertrouwen gewonnen hebt is ze zo'n leuke en lieve hond.
Op het filmpje zie je haar spelen met andere hondjes, en je kunt ook zien dat Una een beetje te dik is. In het asiel van SOS Dogs in Roemenië zijn altijd genoeg brokken voor de honden en het lijkt erop dat Una maar door is blijven eten. Ze heeft heel wat kilootjes te veel verzameld. Ze heeft gewoon baasjes nodig, die een afgepaste hoeveelheid voer geven en lange wandelingen met haar gaan maken, zodat ze afvalt en weer moeders mooiste is.

Meer info

Una is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Una is nu in Nederland. Kom haar bezoeken!

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Una, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook!
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 2 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: mix
  • Schofthoogte: middelgroot
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo, Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Interesse in Una?
Bel 06-11690950 of
stuur een berichtje: