Sanda is een mooi klein hondje. Ze is superlief, maar ze is ook erg onzeker en bang voor veel dingen. Ze is nu ongeveer 5 maanden in het opvanggezin.  Dit is het verhaal van haar opvangmama: "De eerste twee maanden lag ze alleen onder de tafel en durfde ze zichzelf niet te laten zien. We hebben haar de eerste vier weken totale rust gegeven en geen prikkels, alleen voer en water en een krant om haar behoeftes te doen. Daarna voorzichtig het contact opgebouwd door steeds dichter bij haar te gaan zitten. Als ze je eenmaal vertrouwd kan je steeds een ministapje verder gaan.. wel heel voorzichtig.
Nu, inmiddels 5 maanden later, ligt ze op de bank en loopt ze mee naar buiten, met een tuigje om en aangelijnd. Ze kan nu ook echt genieten van buiten te zijn. Sanda is zindelijk en luistert  al goed naar haar naam... als je haar roept en zegt kom maar dan komt ze meteen. Ze is dol op andere honden, dus een maatje voor haar is erg belangrijk, ook omdat ze zich daaraan op kan trekken.
Ze schrikt nog steeds van harde geluiden en is bijvoorbeeld bang voor de stofzuiger. Omdat Sanda zich hier thuis nu veilig voelt, herstelt ze zich snel. Maar Sanda blijft bang voor vreemde mensen, het duurt echt een tijd voordat je een vertrouwensband met haar hebt en ze zal nooit een allemansvriend worden. Belangrijk is dat zij zich veilig voelt. Zij heeft een rustig huis nodig bij iemand die haar begrijpt en niet overvraagt en overprikkelt. Iemand die veel geduld met haar heeft. Een huis waar ook een andere stabiele en niet te lompe hond is. Dat is wat Sanda nodig heeft.

Bent u de zachtaardige, rustige baas die ze zoekt? Heeft u interesse in haar, dan horen we het graag, en brengen we u in contact met het opvanggezin.

Zij is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Mocht u interesse hebben in Sanda, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Lees hier onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 3 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: mix
  • Schofthoogte:± 35 cm
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte), HCC (leverziekte), Parvo, Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Interesse in Sanda?
Bel 06-11690950 of
stuur een berichtje:

Deel dit bericht!