Janssen zoekt nieuwe baasjes

Rambo of Janssen, zoals zijn huidige baasjes hem genoemd hebben is een prachtige verschijning. Hij is een lieve middelgrote ruwharige reu van ongeveer 2 jaar oud.
Janssen werd 2 maanden geleden door hen geadopteerd. De maanden daarvoor is hij opgevangen in het open asiel van SOS Dogs in Roemenië. Maar daar was hij nog niet zo lang en van zijn leven voor het asiel van SOS weten we helaas niks. Misschien heeft hij ooit baasjes in Roemenië gehad, maar waarschijnlijk niet en heeft hij bijna zijn hele leven lang op straat gezworven.
Hij heeft in de 2 maanden hier bij zijn baasjes in Nederland heel veel geleerd en is inmiddels gewend aan het leven als huishond. Maar omdat zij in een drukke stad wonen, beseffen ze dat ze hem niet kunnen bieden wat hij nodig heeft en dat is een rustige omgeving. Ze hebben gemerkt dat drukte ( veel mensen, muziek, verkeer etc..) hem heel gestresst maakt. Daarom gaan wij samen met hen op zoek naar het juiste baasje voor Janssen. Dit is wat zij over Janssen vertellen:

"De overstap van het asiel in Roemenië naar een huis in Zaandam moet voor hem gigantisch zijn geweest: de harde geluiden van de industrie, van bouw- en verbouwactiviteiten, het drukke verkeer zowel op de weg als op het water, gillende kinderen, muziek, joggers enzovoort. Zo was hij bijvoorbeeld ongelooflijk bang voor de tv, maar nu kan hij gewoon daar voor gaan liggen terwijl die aanstaat. Met veel zaken kan hij ondertussen goed omgaan hij blijft dan rustig, schrikt niet of is niet meer bang. Hij heeft zoveel geleerd in zo'n korte tijd.
Op dit moment dat ik dit schrijf, is hij helemaal rustig en ligt aan mijn voeten. Als Janssen ontspannen is is hij zo leuk en lief. Hij loopt dan netjes naast, is rustig en als hij los loopt rent hij enthousiast mee, houdt ons altijd in de gaten en luistert goed als je hem roept. Hij sloopt niets in huis en gaat gewoon ergens rustig liggen en vindt het heerlijk om zijn bot of een sok te begraven in de tuin.
Als hij ontspannen is zie je de prachtige hond die hij is en is het puur genieten. Wij gunnen het hem zo dat hij dat ook kan zijn. Wat hij nodig heeft is een rustige omgeving met veel ruimte want hij vindt het heerlijk om rond te rennen en te wandelen. Een rustige lieve andere hond zou hem zeker een eind op de goede weg helpen.
De speelsheid die hij na de eerste paar dagen hier begon te ontwikkelen ( spelen met knuffels, op zijn rug rollen en uit zich zelf de bench opzoeken om te rusten) zijn de laatste weken niet meer van toepassing. Wat hij wel heel erg fijn vindt is een rustige plek in de tuin vinden en ontspanning bij ons zoeken.

Na een week met korte ritjes oefenen wordt hij niet meer wagenziek en kan hij mee in de auto. Hij wacht op het commando dat hij mag eten en heeft geen baknijd. Hij laat zich nu ook vrij goed borstelen en ik heb zijn klitten er ook uit kunnen knippen. Hij is zelfs met ons in zee geweest terwijl hij de golven eerst doodeng vond. Hij luistert naar de commando's Zit, Blijf, Stop ( voor het oversteken) Kom( fluittoon). Hij reageert goed op de Hondentaal ( wegkijken en half omdraaien) als hij opdringerig is. Ook als wij hem 's ochtends negeren, reageert hij daar goed op: Hij wacht totdat hij aandacht krijgt en is dan ook heel blij. Wanneer hij de riem om moet houden wij die op hoofdhoogte en hij loopt er zo in, hij gaat als laatste de deur uit of in.
Hij heeft zoveel geleerd in zo'n korte tijd en wij vinden het zo verdrietig dat wij hem niet kunnen bieden wat hij nodig heeft. Wij hopen zo dat hij snel een fijne plek vindt."

Janssen heeft dus baasjes nodig die in een rustige omgeving wonen waar niet te veel prikkels en geluiden zijn. Hij heeft ervaren mensen nodig die goed leiding kunnen geven zodat hij kalm en ontspannen de wereld tegemoet kan treden. Janssen blijft bij zijn huidige baasjes wonen totdat we goede nieuwe baasjes hebben gevonden. Hij is dus in Zaandam te bezoeken.

Meer info

Janssen is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Janssen is in Nederland en te bezoeken bij zijn huidige baasjes in Zaandam.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Janssen, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook!
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 2 jaar
  • Geslacht: reu
  • Ras: mix
  • Schofthoogte: ± middelgroot
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo, Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Interesse in Janssen?
Bel 06-11690950 of
stuur een berichtje: