Nicole verdient een beter leven

Nicole is een lieve middelgrote hond van ongeveer 3 jaar oud. In het asiel is er niet de mogelijkheid om haar krullende vacht goed te verzorgen. Maar ze zal er na een goede was- en knipbeurt als een plaatje uitzien.
Bijna 2 jaar geleden, in november 2019 waren we een aantal dagen in het asiel van SOS Dogs in Roemenië. Op één van die dagen gingen we met de beheerder van het asiel mee op pad. De telefoon bij SOS Dogs staat bijna altijd roodgloeiend. Uit alle dorpen en steden in de provincie Bihor worden ze gebeld als er honden worden gevonden.
Een van de honden waarover gebeld was, was Nicole. Ze zwierf rond bij een blok flats en de mensen die daar woonden maakten zich zorgen om haar. Ze werd door sommige mensen gevoerd, maar ze was er niet veilig, omdat er ook mensen waren die haar daar weg wilden hebben. Daarom gingen we haar ophalen om haar mee te nemen naar het asiel van SOS Dogs.
Toen we aankwamen, liet ze zich makkelijk pakken, maar eenmaal in de bench in de auto, werd ze heel erg bang. Toen ze in het asiel in een verblijf met allemaal honden terecht kwam, was ze heel gestressed. Het waren allemaal situaties die ze niet kende en ze was echt helemaal van slag. We hadden het heel erg met haar te doen.
Ze heeft een tijd moeten wennen aan haar leven in het asiel, maar ze is er nu wel op haar gemak. Pas brachten we weer een bezoek aan het asiel en we zagen Nicole weer. Ze was zo blij ons te zien en kwam makkelijk naar ons toe en wilde heerlijk geaaid worden.
De lieverd woont dus al bijna 2 jaar in het asiel en wat zouden we graag zien dat ze een beter leven krijgt. We zijn dus op zoek naar een goed thuis voor haar, want ze verdient het om elke dag aandacht en aaitjes te krijgen. Ze is niet de makkelijkste hond, vooral omdat ze veel tijd nodig zal hebben om te wennen, als alles weer nieuw is en niets is zoals ze het kent.
Ze heeft ervaren baasjes nodig met veel geduld die haar alle tijd zullen geven.

Baasje worden?

Nicole is nog in Roemenië maar kan binnenkort naar Nederland komen. Mocht u interesse hebben in Nicole , dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om haar op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Nicole is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Het adoptiebedrag is € 325,-. Dit is een tegemoetkoming in de kosten zoals o.a. sterilisatie/castratie, de reis naar Nederland, Europees dierenpaspoort, chip en entingen.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 3 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± middelgroot
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!