Leya afgestaan door haar eigenaar

Leya is samen met haar zusje nu in het asiel van SOS Dogs in Sisterea. Hun eigenaar, als je het zo mag noemen, kwam ze brengen om ze daar gratis te laten steriliseren. Maar toen ze zagen hoe slecht ze eruit zagen, hebben ze hem gevraagd de honden bij hun achter te laten. Gelukkig stemde hij toe, want ze moesten er niet aan denken deze meiden weer mee te geven aan hun baasje dat hen zo duidelijk verwaarloosde.
De zussen lijken veel op elkaar, maar je kunt ze wel uit elkaar houden. Leya heeft een zwart koppie met een klein beetje wit en Laica heeft een grijs met wit snoetje. Ze zijn in maart 2019 geboren, dus nu zo'n 1,5 jaar oud.
Het zijn kruisingen met  Karpatische herdershonden (ciobanesc Romanesc Carpatin) dat is een hondenras afkomstig uit Roemenië. Maar je ziet het nu niet aan ze, ze zijn veel te mager en ook hun vacht ziet er niet zo best uit.
Ze zijn allebei heel lief en rustig en nogal onder de indruk van de andere honden in het asiel. Dit is niet de beste plek voor hen. Met zorg, liefde en aandacht zullen ze opbloeien en in een goed huis (met tuin) zullen ze sneller vooruit gaan dan in het asiel in Roemenië.
De twee hoeven niet samen te blijven. Dus zijn we voor elk van hen op zoek naar goede baasjes die deze lieverds laten zien dat het leven ook mooi kan zijn.

Meer info

Leya is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Leya is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor haar gevonden wordt. Dan kan zij opgehaald worden in onze kleinschalige opvang in Didam.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Leya, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring. Bellen mag natuurlijk ook!
Lees ook onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 1,5 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: kruising x Karpatische herder
  • Schofthoogte: ± groot
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Stuur ons een berichtje:

info@sosdogs.nl

Je kunt ons bellen op 06-11690950

Maandag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!