Galbena gouden hondje

Dit mooie hondje heet Galbena, ze is een middelgroot meisje van ongeveer 5 jaar oud. Galbena betekent "geel" in het Roemeens, maar wij vinden haar een gouden hondje met haar donkerblonde vacht.  Ze is lief en vrolijk en heel graag in het gezelschap van mensen.
We kennen haar achtergrond helaas niet en weten niet hoe haar leven er voor het asiel uitzag. We weten alleen dat ze drie jaar geleden door Iulia gered is uit een dodingstation. Sinds die tijd wordt ze opgevangen in het asieltje van Iulia* in Campina, een stadje in het oosten van Roemenië. Ze heeft het hier wel naar haar zin. Er zijn veel vrijwilligers die voor haar en de andere honden zorgen en ze is altijd enthousiast als ze mensen ziet die ze kent. Met nieuwe mensen is ze in het begin een beetje verlegen, dan durft ze nog niet zo goed, maar ze zal nooit lelijk doen, ze is heel lief.
Ze leeft buiten in een gedeelte van het asiel met nog 7 honden en het is best gezellig met haar soortgenootjes, ze is altijd vrolijk en in voor gekkigheid.
Galbena is ook dol op eten, alles wat de pot schaft gaat er met smaak in: "Nom nom nom, de brokjes zijn eruggg lekker". Ze heeft haar bekkie en buikje vol, maar lust er nog wel meer. Ze is niet te dik hoor, dat lijkt misschien een beetje op de foto's, maar ze zou best een pondje kunnen missen.
Lieve Galbena wil heel graag bij iemand horen en ze verdient die kans. Ze zoekt lieve baasjes om heel veel mee samen te zijn en heerlijk mee te knuffelen.

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Meer info

Galbena is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Galbena is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor haar gevonden wordt. Dan kan zij opgehaald worden in onze kleinschalige opvang in Didam.

Baasje worden?

Mocht u interesse hebben in Galbena, dan ontvangen we graag een graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 5 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± middelgroot
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!