Corbu vrolijk en actief

Dit is Corbu, een middelgroot reutje van ongeveer 3 jaar oud. Hij is samen met zijn broer Stelu, op straat gevonden.  Ze waren nog kleine pups en hun moeder was aangereden door een auto. De broertjes zijn daarom samen naar het asiel van Iulia* gebracht en daar leven ze nu al een hele tijd.
Corbu kan het goed met andere honden vinden maar zijn broer Stelu is toch wel zijn beste vriendje. Ze lijken veel op elkaar, het verschil is dat Stelu een witte bef heeft en Corbu helemaal zwart is. Het zijn allebei hele actieve jongens en samen kunnen ze spelen, stoeien en rennen totdat ze er bij neer vallen.
In het asieltje van Iulia worden ook katten opgevangen, maar daar zijn de broers geen vrienden mee. Iulia zorgt goed voor de honden, ze krijgen veel aandacht en er zijn ook lieve vrijwilligers die met de honden gaan wandelen. Het is een goed asiel, in tegenstelling tot de meeste gemeente asielen in Roemenië.
Corbu is een levenslustige vrolijke jonge hond en zal graag van alles willen ondernemen met zijn baas. Hij zoekt een actief baasje omdat hij dat zelf ook is. Corbu loopt al goed mee aan de riem en zal het heerlijk vinden om samen lange wandelingen te maken.
Deze lieve knul zal verder nog heel veel moeten leren want de stakker heeft nog nooit een baasje gehad en in een huis gewoond. Wie o wie wil hem een heel mooi hondenleven geven?

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. In dit asiel vangen ze honden en ook katten op.
Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren.

Meer info

Mocht u interesse hebben in Corbu, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werksituatie en eventuele ervaring met honden.
Corbu is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor hem gevonden wordt. Dan kan hij opgehaald worden in onze kleinschalige opvang in Didam.

Baasje worden?

Corbu is gecastreerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 3 jaar
  • Geslacht: reutje
  • Ras: kruising
  • Schofthoogte: ± middelgroot
  • Gecastreerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Emailadres:

info@sosdogs.nl

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!