Lupita mooie herdershond

Lupita is een mooie herdershond van ongeveer 6 jaar oud. Ze is een hele sociale hond, speels, actief en gezellig. Ze speelt graag met haar soortgenootjes en haalt dan de grappigste capriolen uit.
In de zomer van dit jaar werd ze midden in de nacht, door haar vorige baasje, achtergelaten. Ze werd over het hek van het asieltje van Iulia* gezet midden tussen de rest van de honden. Het is een wonder dat dat goed is gegaan.
Lupita bleek een oude breuk aan haar voorpoot te hebben en het bot was zichtbaar aan de buitenkant. Iulia is met haar naar de dierenarts gegaan. Met steun van donateurs van de stichting heeft ze de operatie kunnen bekostigen. Lupita is dus geopereerd en inmiddels helemaal hersteld en het gaat nu goed met haar.
Ze loopt en rent en heeft geen pijn meer. Ze is een sportieve meid en ze springt over elk obstakel. De tuin in haar nieuwe huis zal een heel goed hek moeten hebben want ze komt heel hoog.
We hopen voor deze lieve en leuke hond goede baasjes te vinden, mensen die haar nooit in de steek zullen laten. Deze schat verdient het om een tweede kans te krijgen!

*Iulia heeft de stichting Asociația Arca lui Norocel opgericht en zij hebben een asiel in Campina, een kleine stad niet ver van de hoofdstad Boekarest. Zij zijn in Campina en omgeving heel goed bezig om de bevolking te informeren over het belang van steriliseren. Ze organiseren, met de hulp van buitenlandse stichtingen, regelmatig sterilisatie-campagnes waar de mensen gratis hun hond of kat kunnen laten steriliseren/castreren. In hun asiel vangen ze honden en ook katten op.

Baasje worden?

Lupita is nog in Roemenië en komt naar Nederland als er een baasje voor haar gevonden wordt. Mocht u interesse hebben in Lupita, dan ontvangen we graag een berichtje met uw woon- en werkituatie en eventuele ervaring met honden.
Als na een intake gesprek blijkt dat jullie een match zijn, dan kan een afspraak gemaakt worden om haar op te halen in onze kleinschalige opvang in Didam.

Meer info

Lupita is gesteriliseerd, gevaccineerd, gechipt en heeft een Europees dierenpaspoort.
Het adoptiebedrag is € 250,-. Dit is een tegemoetkoming in de kosten zoals o.a. sterilisatie/castratie, de reis naar Nederland, Europees dierenpaspoort, chip en entingen.
Lees ook de adoptie informatie en onze adoptievoorwaarden.

  • Leeftijd: ± 6 jaar
  • Geslacht: teefje
  • Ras: herdershond
  • Schofthoogte: ± groot
  • Gesteriliseerd: ja
  • Vaccinaties: CDV (hondenziekte),
   HCC (leverziekte), Parvo,
   Rabiës (hondsdolheid)
  • Chip: ja

Bezoekadres:

Werfhout 1, 6942 NN Didam

Openingstijden:

De honden zijn alleen op afspraak te bezoeken!