Eeney, Meeney en Mo zijn gevonden in Baile Felix, een thermal spa resort vlakbij Oradea, door een vrouw die haar hond aan het uitlaten was. De heroïsche hond hoorde het gejank van de kittens en heeft de eigenaar naar hen toe begeleidt. Begraven onder wat overgebleven bouwmaterialen en vuil zijn ze gevonden, in een container en het was een wonder dat ze niet gestikt zijn of verpletterd. Ze kwamen bij ons in 2014. De jongens, Eeney en Mo waren erg voorzichtig als het op mensen aankwam, terwijl het meisje, Meeney een lieve en vriendelijke kitten was. Dit veranderde echter zodra ze ziek werden en medische hulp nodig hadden: je kon ze niet eens meer aanraken.

Meer dan een half jaar later, was Mo geadopteerd, maar helaas was er geen geschikte familie voor Eeney en Meeney, dus bleven zij nog wat langer bij ons. En ze zijn er nu nog steeds. Meeney is geleidelijk aan een vriendelijke poes geworden, geniet van onze knuffels en komt naar ons toe. Maar we kunnen helaas niet hetzelfde zeggen over haar broer, Eeney. Hij is al heel erg verbeterd, rent niet meer weg zoals hij altijd deed, verstopt zich niet meer. Meestal zien wij hem in een mand met andere katten, ontspannen en dan kunnen wij hem ook een beetje aaien. Hij lijkt het lekker te vinden, tot het moment dat hij zich opeens weer herinnert dat hij verlegen zou moeten zijn!

Hij is prachtig en heeft een mooie vooruitgang gemaakt, hij is er alleen nog niet. Desalniettemin, zien wij signalen van hem dat hij ons langzaamaan accepteert, mensen, niet alleen katten en we beginnen te hopen dat misschien, heel misschien, hij niet zijn hele leven in de opvang hoeft door te brengen! Misschien, ergens, is er een familie voor hem, een familie die, hoe lang het ook duurt, zijn held zou kunnen zijn, hem accepteert als de prachtige jongen die hij is, die hem alle tijd gunt zodat hij tenminste zijn periode als volwassen kat verwend mag worden. Eeney moet de mensheid weer leren vertrouwen en over zijn angst heen komen en leren dat het leven geweldig is als je een begripvolle familie hebt! Net als elke verlegen kat, kunnen er wonderen gebeuren, als ze op de juiste plek zijn. Zouden wij te veel hopen op een wonder voor Eeney? Wij denken van niet. Eeney kan zich weer helemaal herpakken als hij zijn eigen held vindt...

Hij is volledig gevaccineerd, gechipt en gecastreerd.
Hij is nu nog in Roemenië, maar kan met enkele weken naar Nederland komen!

Mocht u interesse hebben in Eeney, dan ontvangen we graag een bericht met uw woon/leef/werk situatie en eventuele ervaring.

 

 

  • Geboortedatum: 01-04-2014
  • Geslacht: kater
  • Gesteriliseerd/gecastreerd: ja
  • Chip: ja
Deel dit bericht!